Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
 
 
 
 
 
Η περιοχή μας
Paradise Studios | Διαμονή - Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Μεγανήσι / Λευκάδα

Το Μεγανήσι βρίσκεται μεταξύ της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι ένα όμορφο, γραφικό και καταπράσινο μικρό νησί, αλλά με μεγάλο μήκος και πολιτιστική κληρονομιά, στο Ιόνιο Πέλαγος. Απέχει 4 ναυτικά μίλια από το Νυδρί της Λευκάδας, όπου αναχωρούν ferry boat και καϊκάκια με προορισμό τον επίγειο παράδεισό μας. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται δρομολόγια κάθε δύο ώρες.
 
Οι τρις οικισμοί, το Κατωμέρι, το Βαθύ και το Σπαρτοχώρι βρίσκονται όλοι στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε θαυμάσιο τοπίο. 
 
Κατωμέρι

Κατωμέρι

Το Κατωμέρι είναι η πρωτεύουσα του νησιού και έδρα του Δήμου Μεγανησίου. Είναι ένα τυπικό ελληνικό χωριό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και φιλικούς κατοικους. Τα πέτρινα σπίτια και οι τεράστιες αυλές τους με φυτά σε γλάστρες προσελκύουν την άμεση προσοχή των επισκεπτών στο χωριό.

Βαθύ

Βαθύ

Το Βαθύ, είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη τουριστική κίνηση, που απλώνεται στο μυχό του ομώνυμου όρμου. Στο λιμάνι του, όπως και στον κοντινό όρμο Αμπελάκια, ελλιμενίζονται πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη.
 

...

Σπαρτοχώρι

Το Σπαρτοχώρι, όμορφο χωριό με παραδοσιακά σπίτια και γραφικά σοκάκια, χτισμένο σε ύψωμα, αγναντεύει τη θάλασσα και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

 

 
Το Μεγανήσι είναι το μεγαλύτερο από τα νησάκια της περιοχής, ένας ήσυχος τόπος με ενδιαφέρουσες παραλίες, μερικές από αυτές είναι ο Αϊ Γιάννης, το Πασουμάκι, τα Αμπελάκια, ο Αθερινός, ο Φάρος, το Λιμονάρι, η Ελιά, η Λουτρολίμνη η Μπερέτα και το Φανάρι.
 
Αξίζει να επισκεφθείτε την παλιά εκκλησία του Αϊ Γιάννη, στην ομώνυμη παραλία, με καΐκι τη σπηλιά Παπανικολή, η οποία λέγεται ότι ήταν το κρυσφήγετο του υποβρυχίου "Παπανικολής", τη σπηλιά Γιοβάνη και τη σπηλιά Δαίμονα, καθώς και το γύρο του νησιού. Ταβέρνες, καφέ και μπαράκια για χαλαρή ή ακόμα και πιο έντονη διασκέδαση, το Μεγανήσι, αποτελεί ιδανικός προορισμός για οικογένειες, ζευγάρια, παρέες.
 
 
 
 
 
 
 Φωτογραφίες
 
 
 
 
 

Είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε το νησί μας και θα μας ξανά επισκεφτείτε σύντομα. 

Διαμονή - Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Κατωμέρι / Μεγανήσι
Τηλ: 2645051622 Κιν: 6982806231